¡Es un libro!

FITXA
=====
Títol: ¡Es un libro!
Autor: Lane Smith
Il·lustrador: Lane Smith
Edició: Océano Travesía, 2010
Edat: de 3 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========

Océano Travesía presenta una aposta divertida i alhora tan realista que fins i tot espanta, es tracta d’una història on un ruc i un mico comparteixen una estona de lectura però ho fan amb diferents suports, l’un amb un llibre i l’altre amb el seu ordinador portàtil.

El ruc que representa la modernitat descarrega una bateria de preguntes al mico sobre el funcionament del ‘llibre’, “com ajustes la pàgina? Serveix com a bloc? Envia missatges? Twiteja? Té Wi-Fi?” el mico amb una paciència de sant va contestant una a una a totes les preguntes: No, no, no... no us perdeu la il•lustració que l’autor ha dibuixat per representar la pregunta sobre el ratolí, és divertidíssima!


Cansat ja de tanta pregunta, el mico planta el llibre davant dels nassos al seu insistent company, i aquí cal traure’ns el barret davant l’autor per la seva tria, un fragment d’un clàssic entre els clàssics ‘L’illa del tresor’ de Sir Robert Louis Stevenson. D’entrada el primer impuls del ruc és sintetitzar el text amb abreviacions d’aquestes que sovint resulten gairebé impossibles de llegir i emoticones, però acte seguit, la curiositat és superior a ell i queda abduït per la lectura fins al punt que s’apodera del llibre aconseguint que el pacient mico arribi als límits de la seva paciència i decideixo marxar a la biblioteca a buscar-ne un altre.

Les il•lustracions d’aquest àlbum són tan senzilles com efectistes, pàgines que respiren i no abusen de floritures, en el vídeo que han realitzat en a versió original del llibre s’aprecia l’expressivitat aconseguida en els personatges, sobretot en el mico. Es una història molt ben trobada que fa riure i al mateix temps convida a reflexionar sobre la importància del llibre físic, un autèntic clam en defensa del paper al qual dono total suport, ja que per més tecnologies que puguin aparèixer, per als incondicionals del llibre-llibre, el plaer de passar les pàgines, el tacte del paper i l’olor d’un llibre mai no podran ser substituïts per una pantalla.

No hay comentarios: