Fuego azul

FITXA
=====
Títol: Fuego azul
Autor: Ana Alonso i Javier Pelegrín
Il·lustrador: -
Edició: Madrid: Anaya, 2011
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: aventures, històrica, fantàstica


RESSENYA
=========
Tot i sabent que es tractava d’una trilogia i que encara no s’ha publicat sencera, em vaig arriscar: una novel•la d’aventures situada a la Península ibèrica al segle XII prometia... i, de fet, Ana Alonso i Javier Pelegrin no m’han decepcionat. És una novel•la ben escrita, ben ambientada i que enganxa: té els ingredients necessaris per a convertir-se en un èxit.

A la primera part, la narració es centra en els personatges humans protagonistes de la novel•la i com arriben a trobar-se: una aprenent de metge musulmana i un noble sense terres convertits en aliats per aconseguir els seus objectius. A la segona part, però, s’incorpora el que sembla serà el personatge clau de la triologia: un yinn, un ésser màgic, semblant a un geni de la làmpada, que es converteix en el narrador i centre de l’acció.

Com ja m’imaginava, però, el final és força obert: tot i que es tanca l’aventura principal, no es lliguen tots els fils, i el camí de tornada dels protagonistes es perfila com l’aventura que ens revelarà els interrogants que els personatges i la seva història ens han deixat. Haurem d’esperar...

No hay comentarios: