L’estrany cas de l’Origami Yoda

FITXA
=====
Títol: L’estrany cas de l’Origami Yoda
Autor: Tom Angleberger
Il·lustrador: Tom Angleberger
Edició: Barcelona: Estrella Polar, 2010
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: Humor


RESSENYA
=========
En Dwight és tot un friqui. Els seus companys de classe estan tan acostumats al seu comportament estrany que ja no els sorprèn res del que fa. Ni tan sols el dia que es presenta a l’escola amb una titella del Yoda de La guerra de les galàxies al dit, feta per ell mateix (i molt ben feta, per cert) amb origami. En Dwight fa veure que el Yoda parla a través d’ell: amb el seu habitual costum de desordenar paraules, fa prediccions i dóna consells a tothom. El més curiós del cas és que les prediccions s’acaben acomplint, i que els seus consells sempre són encertats. Aviat s’escampa el rumor que la titella té poders. Per contra, a l’escola també hi ha qui pensa que és en Dwight qui parla realment i que els està prenent el pèl a tots. Però, com pot donar consells tan assenyats el penjat de la classe?

Disposat a resoldre el misteri, en Tommy decideix recopilar les experiències dels seus companys de classe amb l’Origami Yoda i analitzar-les. Aquest llibre és el resultat de la seva investigació. En cada capítol, un company diferent explica, en primera persona, la seva anècdota amb la titella; després, en Harvey (l’escèptic de la classe) en dóna la seva opinió, sovint crítica; i finalment en Tommy intenta treure conclusions de tot plegat. El llibre compta també amb la inestimable aportació d’en Kellen, que reforça cada testimoni amb els seus esbojarrats dibuixos i aclariments escrits a mà.

L’estrany cas de l’Origami Yoda és un llibre entretingut i francament divertit, en la línia del conegut Diari del Greg. Angleberger introdueix en la seva novel•la protagonistes realistes: en Tommy i els seus amics són nens que actuen com a nens, no personatges forçats que juguen a fer-se grans i viure problemes d’adults abans d’hora. L’estil, molt col•loquial, varia en cada capítol per adaptar-se a la manera personal de parlar de cada noi.

Però no es tracta només d’un llibre per passar-hi una bona estona. A més de comprovar com van encaixant totes les peces del trencaclosques, el final de la història us farà pensar i treure’n un missatge interessant. Un cop acabada la lectura, fins i tot podreu fabricar el vostre propi Origami Yoda, seguint les instruccions que apareixen a les últimes pàgines. Si us hi animeu, penseu a fer-li una foto i enviar-la a l’editorial Estrella Polar perquè la pengi al seu Facebook.

2 comentarios:

berta bocado dijo...

ostres, Chus, li hauré de donar una segona oportunitat, jo no vaig passar dels primers capítols, no vaig entrar-hi gens!!
ups!

mondorino dijo...

No? Vaja, doncs jo m'ho vaig passar força bé! També és veritat que no he llegit el "Diari del Greg" (el tinc pendent), i potser comparant-los aquest no és tan bo... Hauré de fer els deures per comprovar-ho!

Algú més l'ha llegit i ens vol deixar la seva opinió, per desempatar? ;-)

Chus