Tío Budo

FITXA
=====
Títol: Tío Budo
Autor: Víctor Coyote
Il·lustrador: Víctor Coyote
Edició: Logroño: Fulgencio Pimentel, 2014
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: família


RESSENYA
=========
Tío Budo és una obra irreverent i poc classificable, entre la novel•la gràfica i l’àlbum il•lustrat tradicional. Escrita i il•lustrada per Víctor Coyote (1958), pseudònim de Víctor Aparicio, prolífic músic i artista multidisciplinar que va iniciar la seva carrera com a component del grup “Los Coyotes” a la movida madrilenya dels anys vuitanta, i que també ha conreat disciplines artístiques tan variades com la pintura mural, el còmic i, darrerament, l’àlbum il•lustrat.

Ens trobem davant d’un títol pensat també per a adults i més específicament per a tiets solters. Editat per Fulgencio Pimentel, dins la col•lecció Fulgencio Pimentel e hijos, que es defineix a la web com a: ”Libros para leer al chaval sin quedarse dormido antes que él”. I a la contraportada del llibre afegeix: “¿Será possible que estemos frente a la primera saga infantil dirigida exclusivamente a sobrinos de todas las edades?”.

Tío Budo és un divertiment que ens recorda els antics TBO. Una història d’humor àcid, on el tiet solter i barbut, Budo, compra un elefant de peluix per als seus estimats nebots, Toncho i Gatina. La història és complica quan Budo regala l’elefant a dues nenes gitanes i, per substituir-lo, decideix teixir un nou elefant amb la pròpia barba... El llibre es complementa amb el “Manual del perfecto tío”, vinyetes de consells per a tiets moderns, impagables.

Com la resta de les obres de Fulgencio Pimentel, aquest és un àlbum que cuida l’edició en tots els detalls i que ens recorda als àlbums per a infants editats durant les dècades dels 60 i 70, tant pel tipus d’il•lustracions com per la qualitat del paper o el disseny gràfic, sense deixar de ser actual. Divertit i recomanable.

No hay comentarios: