Vamos al museo

FITXA 
===== 
Títol: Vamos al museo
Autor: Miriam Elia
Edició: Libros del Zorro Rojo, 2021
Edat: totes les edats
Temàtica: museus, art contemporani, educació, humor

RESSENYA 
=========
Vamos al museo és el primer títol de l’original sèrie del "Programa de Lectura Escarabajo Pelotero" on trobem una paròdia irreverent sobre l’art contemporani i els estaments inculcats per la societat occidental. Àlbums basats en els llibres publicats per l’editorial britànica Ladybird, de manera caricaturitzada. 

Miriam Elia és artista visual i locutora de ràdio. La seva obra multidisciplinar passa per la creació de curts, animacions, llibres il·lustrats, gravats, dibuixos o comèdia radiofònica. La seva obra més significativa és aquesta sèrie de llibres coescrits amb la seva germana Ezra Elia, on recuperen una nostàlgia d’èpoques passades amb grans tocs d’humor i sàtira. 

Pensat com un llibre educatiu, per acostar els més petits de la casa a l’art, trobem una mare que acompanya els seus dos fills, Susan i Peter (amb una vestimenta impol·luta, d’estètica anys 50) a visitar al museu, on els hi ensenya obres d’art contemporani. 

A cada doble pàgina, trobem a mà esquerra el text, on els personatges dialoguen sobre les obres, amb la incomprensió dels nens per una banda i el sarcasme i les respostes, a vegades delirants, de la mare, amb un rerefons de crítica social. I a la part inferior, trobem tres noves paraules, que són conceptes clau que han aparegut a cada pàgina. A mà dreta, hi ha les il·lustracions, amb una estètica clàssica que acompanyen perfectament el text. 

Amb aquest petit llibre trobem una joia, on els adults gaudirem i riurem amb les hilarants escenes familiars dins del museu, i ens farà pensar en la nostra encara casposa societat, i ajudarem a reflexionar als més petits sobre com podem canviar-la. No us podeu perdre, tampoc, el segon títol de la col·lecció Aprendemos en casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario