Chivos chivotes

FITXA
=====
Títol: Chivos chivotes
Autor: BATA ( organització que s’ocupa de persones amb autisme o altres trastorns de desenvolupament)
Il·lustrador: Federico Fernández
Edició: Kalandraka
Edat: de 0 a 5 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
Es tracta d’un llibre que es dirigeix a persones con autisme o altres trastorns generalitzats de desenvolupament.
És una història senzilla amb moltes repeticions. Una cabra petita, una mitjana i una molt gran que viuen a la muntanya baixen per buscar menjar. Es troben amb un ogre que els vol impedir el pas per un pont. Amb un engany arriben a travessar tots el pont i la cabra gran dóna una empenta a l’ogre que marxa corrent per no tornar mai més. Les tres cabres es converteixen tots en unes cabres enormes gràcies a l’herba tan bona que creix al voltant del pont.
Per gairebé totes les paraules del text s’han trobat uns símbols que faciliten la lectura, o sigui que el lector pot identificar una paraula amb un símbol. Gràcies al fet que el conte té una estructura molt repetitiva i fins i tot algunes frases es repeteixen amb poques variacions el lector podrà aprendre a escriure alguna de les paraules.
Contrasten molt la claredat del dibuix dels símbols amb el dibuix del conte que es veu molt fantasiós o estrambòtic A vegades recorda el disseny d’un còmic.
Crec que el llibre pot agradar igualment a un nen de tres o quatre anys sense cap problema de aprenentatge, perquè l’ús dels símbols pot crear una curiositat per saber el que signifiquen.

(Monika Klose)

No hay comentarios: