La Pip i el somni perdut

FITXA
=====
Títol: La Pip i el somni perdut
Autor: Thomas Docherty
Il·lustrador: Thomas Docherty
Edició: Barcelona: Barcanova, 2006 (http://www.barcanova.cat)
Edat: de 8 a 10 anys
Temàtica: Somnis

RESSENYA
=========
La Pip és una nena que, per anar a dormir, sempre es posa els seus mitjons grocs i negres perquè l’ajuden a recordar els somnis que té per les nits. Si no portés aquests mitjons, no podria pas recordar el que ha somniat! Això és el que li passa un dia: en despertar-se, se n’adona que ha perdut un dels seus mitjons, i el somni d’aquella nit. Llavors comença el seu periple a la recerca de les dues coses, el somni i el mitjó. Pel camí, anirà trobant tot de somnis perduts, però cap d’ells és el seu somni. Al final, trobarà el que buscava més a prop del que s’havia imaginat...

La Pip i el somni perdut és un àlbum de petit format molt ben estructurat. La primera meitat de l’àlbum la Pip ens explica alguns dels seus somnis (somnis preciosos, com aquell “en el qual queia molt a poc a poc”, o malsons, com quan va somniar que “nedava amb un peix molt lleig”).

Ens trobem llavors amb el punt d’inflexió de la pérdua del mitjó i l’inici de la cerca: segueix l’enumeració dels somnis perduts que es troba pel camí, i que es converteix en un veritable catàleg de somnis: el somni trist, el somni que sembla ben bé real, el somni que has d’esforçar-te molt per recordar, el somni recurrent, que somniem un cop i un altre.

Finalment, el segon punt d’inflexió que precedeix la conclusió de la història, i que ve marcat per una doble pàgina sense il·lustració (fins ara s’alternava el text a la pàgina de l’esquerra i la il·lustració a la de la dreta). Una sorprenent resolució que ens farà tirar enrere per tornar a mirar les il·lustracions prèvies i comprovar que l’autor no ens ha enganyat en cap moment.

Un llibre imaginatiu i ben resolt que, sense voler ser pedagògic, ajudarà els infants a entendre el sempre confús món dels somnis.

(sfer)

No hay comentarios: