El pou darrere la porta

FITXA
=====
Títol: El pou darrere la porta
Autor: Josep Sampere
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Barcanova, 2009 (Antaviana nova; 155)
Edat: a partir de 13 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
El pou darrere la porta té tots els ingredients per esdevenir un èxit entre els joves i la crítica. I és que l’autor, que es va donar a conèixer en el panorama de la literatura infantil fa tot just cinc anys, ja va deixar clar aleshores que la seva no és una literatura còmode i conformista.

En aquella ocasió es va emportar el Premi Vaixell de Vapor 2004 amb El mar de la tranquil•litat, una obra que s’anava construint als ulls dels lector a mesura que uns estranys personatges perduts en un espai en blanc descobrien la seva identitat i cercaven el seu autor.

Sampere presenta una història terrorífica. L’acció es situa en un edifici de trenta pisos on res del què passa és atzarós. Algú, un intrús potser, sembla dirigir les vides de tots els personatges i veïns del bloc. L’Olga fa temps que observa els estranys esdeveniments relacionats sempre amb l’ascensor i ara, amb l’ajuda de l’Àlex s’endinsen en una aventura que no pot acabar bé de cap de les maneres. Amb un estil concís i un ritme ascendent, l’autor suggereix més del què explica, i els interrogants continuen inquietant el lector un cop ha llegit la darrera línia.

Amb aquesta obra, Josep Sampere (Igualada, 1963), autor i traductor de professió, va guanyar la setena edició del Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil en la convocatòria de 2008.

2 comentarios:

L'Espolsada llibres dijo...

Al suplement de cultura de l'AVUI, el deixaven molt malament. L'haurem de fer llegir als nostres joves i que hi diguin la seva.

sfer dijo...

Jo l'he llegit i també m'ha semblat molt i molt bo. Com una barreja de David Lynch i peli de por japonesa (serà per la fixació que tenen amb els ascensors). Trobo que està molt ben ambientat i ben resolt, encara que l'element de terror quedi poc definit.

PS: És curiós, però penso en referents cinematogràfics més que no pas literaris, amb aquest llibre...