Terrible

FITXA
=====
Títol: Terrible
Autor: Alain Serres
Il·lustrador: Bruno Heitz
Edició: Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2009
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: por, frustració, vergonya


RESSENYA
=========
Diu el refrany que les aparences enganyen i això és el que li passarà precisament a Terrible, el protagonista d’aquesta història.

Terrible és un llop negre que, com la majoria de llops de conte, té un aspecte sinistre, malvat... Altres companys seus han tingut un tracte similar en la literatura, alguns exemples serien el llop de la Caputxeta o el de les set cabretes. Però també en la música hi ha exemples d’aquest tracte com en l’obra de Pere i el llop de Prokofiev.

Com el seu nom indica, Terrible és molt respectat per la resta de llops de la seva comunitat. L’aspecte de Terrible intimida al resta de llops, la seva mirada profunda, les seves dents esmolades, la seva vestimenta completament negra, la cara seriosa generen un sentiment de por al seu voltant.

Ningú gosa portar-li la contrària però seran els seus propis fills qui, en un acte de valentia que podríem qualificar de suïcida, faran veure al seu pare que el respecte dels demés no es guanya per l’aspecte físic sinó amb fets i que aquesta aparença no defineix com és una persona. No ens podem amagar sota una disfressa.

Un text clar i entenedor d’Alain Serres acompanyat d’unes excel•lent il•lustracions de traç ample i ràpid donen aquest tarannà a en Terrible de fúria, serietat i domini de la situació. Unes il•lustracions que engrandeixen una història terriblement original.

No hay comentarios: