Els Nens del bosc

FITXA
=====
Títol: Els Nens del bosc
Autor: Beskow, Elsa
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: ING, 2003.--32 p.
Edat: A partir de 4 anys
Temàtica: El cicle de la natura

RESSENYA
=========
Elsa Beskow (1874-1953) és tot un clàssic com autora i il·lustradora de la literatura infantil sueca. Una persona decisiva en la seva infantesa va ser la seva àvia, Johanna Wilhemina, qui li va explicar tots els contes de fades que coneixia. I precisament el llibre que ara comentem, Els Nens del bosc, ens transporta a un món màgic, càlid i entranyable d’històries explicades a la vora del foc.
Els nens del bosc són quatre germanets que viuen amb els seus pares. Són una família de gent menuda, tan menuda que tenen la seva caseta en les arrels d’un arbre. Els quatre germans aniran coneixent els secrets de la natura i descobrint com protegir-se de perills com són les serps, els bolets verinosos, els depredadors...i el pitjor de tots, els humans.
Una història que transmet amor per la natura, tot reflectint els seus cicles vitals. Hi apareixen també personatges clàssics de la mitologia nòrdica com trolls, fades de llum...i la mateixa família menuda que n’és protagonista.
I un llibre que malgrat tenir gairebé cent anys (va ser publicat per primer cop el 1910) valia la pena editar. Les il·lustracions, de la mateixa Elsa Beskow, són precioses.

(Núria Andreu)

No hay comentarios: