Sabriel

FITXA
=====
Títol: Sabriel
Autor: Nix, Garth
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: La Magrana, 2004.
Edat: A partir de 13 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
Sabriel és la primera part d’una trilogia que recrea el món del Vell Regne, un espai on no hi ha una frontera clara entre la vida i la mort i on és fàcil trobar-se amb morts vivents i la màgia lliure.
El personatge central, una jove anomenada Sabriel, haurà de deixar la seva residència a Ancelstierre i creuar la frontera fins al Vell Regne perquè sent el crit d’auxili del seu pare, Abhorsen. I és que la nissaga familiar de Sabriel no és qualsevol. La seva família són nigromants, és a dir, tenen el deure d’intentar mantenir l’ordre dins el Vell Regne, de manera que els morts es quedin allà on són i no intentin tornar a la vida. Per aquesta aventura, Sabriel coneixerà a un estrany gat, Marruix, i al jove Pedrenyal i junts intentaran trobar a Abhorsen.
Es tracta d’una sèrie de que pot comparar-se amb l’obra de Philip Pullman, La matèria obscura, i que pot ser una bona sortida per a tots aquells lectors que s’han enganxat a la literatura fantàstica. En alguns moments potser es fa difícil d’entendre però el cert és que és un llibre ben escrit i amb troballes que el fan original, com és el cas del gat Marruix.

(Glòria Gorchs)

No hay comentarios: