El cor damunt la sorra

FITXA
=====
Títol: El cor damunt la sorra
Autor: Jordi Llompart
Il·lustrador: Glòria Llompart
Edició: Barcelona: Rosal dels Vents (Random House Mondadori), 2006
Edat: de 8 a 10 anys
Temàtica: -

RESSENYA
========
"El cor damunt la sorra" és un llibre diferent, difícil de catalogar. És alhora una i moltes històries on es barregen realisme i màgia amb la voluntat de donar resposta a grans preguntes de la vida (la primera frase que llegim en el llibre és "Per què existim?") des del punt de vista d’un infant que encara creu en els cavalls alats, les fades i les paraules màgiques. Un llibre amb estructura circular (no és fins al final que sabem el per què del viatge de la protagonista) que vol ser quelcom més que només un conte. Si ho aconsegueix o no, ho deixo al criteri dels lectors individuals.

El text, poètic en uns moments i prosaïc en d’altres, s’organitza en breus episodis que narren els diferents encontres de la Jana en el seu viatge a Namíbia per descobrir la resposta a aquella primera pregunta. Una flor que espera ser regada, una guineu artista, un lleó trist, en Mel (un nen que li explicarà la història dels arbres enamorats), la Gal·la i el seu globus del món... petites històries, petits encontres de la Jana a l’Àfrica, petites píndoles de sabiesa que ajudaran la Jana a entendre la vida.

Tot això, acompanyat d’unes il·lustracions de caire impressionista on predominen els tons ocres de la sorra africana i que barregen, en bona sintonia amb el text, realisme i imaginació.

Definitivament, un llibre especial per a ocasions especials.

(Sfer)

2 comentarios:

sfer dijo...

Podeu llegir més sobre aquest llibre en el següent enllaç: http://www.andreusotorra.com/cornabou/hemeroteca.html#010207

Anónimo dijo...

Es un d' aquells llibres infantils que ens obren les entranyes als adults.