Cuando Papá Noel cayó del cielo

FITXA
=====
Títol: Cuando Papá Noel cayó del cielo
Autor: Cornelia Funke
Il·lustrador: -
Edició: Siruela
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: aventura al voltant del veritable Pare Noel

RESSENYA
=========
Aquesta simpàtica novel·la ens presenta a l’últim Pare Noel de veritat i a en Ben, un nen a qui li costa parlar, perquè les paraules es fan un embolic al seu cap. Coneix el Pare Noel, perquè a causa d’un accident el seu carro ha caigut just al carrer per on passa en Ben per anar a l’escola. Junts lluiten contra el Valdemar, un Pare Noel fals que ha acabat amb tota la màgia d’aquesta festa i l’ha convertida en un pretext per consumir.


Gràcies a l’ajuda de la Charlotte, una nena espavilada del veïnat, el ren "Estrella Fugaz" , dos àngels, acompanyants del pare Noel, i una colla de follets vencen el Valdemar i fins i tot els pares d’en Ben tornen a sentir una felicitat gairebé oblidada quan reben els seus regals de Nadal.


Un llibre entretingut que barreja hàbilment la realitat i la fantasia amb un missatge anti-consumista, per a mi una mica massa obvi, però d’altra banda molt correcte.


Un llibre molt ben editat amb un gran nombre d’il·lustracions, poc habitual en llibres dirigits a lectors ja més grans. Les il·lustracions són força expressives.

(Monika Klose)

No hay comentarios: