La sorprenent i veritable història d'un ratolí anomenat Pérez

FITXA
=====
Títol: La sorprenent i veritable història d’un ratolí anomenat Pérez
Autor: Ana Cristina Herreros
Il•lustrador: Violeta Lópiz
Edició: Madrid: Siruela, 2010
Edat: de 6 a 8 anys
Temàtica: miedos, fobias


RESSENYA
========
Aquest és un d’aquells llibres que fa feliç per una variada llista de raons.
Em fa feliç, primer, perquè significa que Siruela s’anima a publicar llibres il•lustrats. No negaré que sóc una gran fan de la seva col•lecció “Las tres edades”, on s’han publicat entre altres joies els llibres de Jostein Gaarder, Henning Mankell o Tonke Dragt, i el fet que afegeixin ara llibres per més petits és un bon presagi.
També em fa feliç el fet que s’hagi publicat tant en castellà com en català. No són gaires els autors catalans traduïts al castellà, ni els castellans traduïts al català. Quina llàstima, no els sembla? Bé, espero que aquest no sigui un exemple aïllat i que continuï aquest trasvàs d’idiomes.
I em fa feliç, és clar, perquè és un bon llibre bellament il•lustrat per la Violeta Lópiz (per qui sento una especial debilitat des que va fer aquesta portada per la revista Educación y Biblioteca).
El títol del llibre realment no podia estar més ben triat. L’autora ens fa un recorregut per l’origen, l’evolució i les diferents manifestacions en diferentes cultures d’aquest personatge de la nostra tradició popular que és el “ratoncito Pérez”. Vol, gairebé com un llibre de coneixements, donar resposta a totes les possibles preguntes que se’ls acudeixin als infants respecte del ratolí: On viu? Per què es dedica a recullir dents? Què en fa, de les dents que recull? D’on ha sortit la “Tooth fairy” americana, que fa la mateixa feina que el nostre ratolí però als Estats Units? I ho aconsegueix amb una barreja de realitat (“veritable”) i fantasia (“increïble”) a la qual pocs infants es podran resistir.

[Poden veure l’autora parlant d’aquest llibre en aquest vídeo del web Conocer al autor]

No hay comentarios: