L'eriçó bru

FITXA
=====
Títol: L'eriçó bru
Autor: Anna Musons
Il·lustrador: Maria Beitia
Edició: Intrèpid Bus, 2011
Edat: fins a 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Jo no li he vist el què, en aquest àlbum. Ho sento, però no li he vist. I em sap greu perquè penso en aquella persona poc habituada a obrir i mirar llibres infantils; i penso que si un dels pocs llibres infantils que obre és aquest... doncs... doncs segurament després d’això no li quedaran gaires ganes d’obrir-ne cap altre més.
Anem per pams. Les il•lustracions: no m’agraden. Les veig brutes i confoses. Deliberadament? Es probable, però el fet que hagin estat fetes deliberadament així no les fa més boniques. El text es fa pesat de llegir. I això que són quatre ratlles però... t’hi has de posar, t’ho has de voler creure (perquè així ho ha dit l’autor, i prou...). Hi ha moltes incongruències, i això que a mi l’absurd m’agrada però les incongruències... doncs no tant. I si no, que algú m’expliqui a què obeeix que l’eriçó Bru (el protagonista d’aquest conte) no es pugui abraçar amb un altre eriçó que es troba en les primeres pàgines del conte però dues pàgines més endavant -sense que hagi passat cap fet excepcional entremig- sí que es pugui abraçar amb un mussol. Què passa? Que al mussol no el punxen les pues de l’eriçó? Jo no ho veig.
A mi, aquest eriçó, en Bru, em sembla un complet egoista. Abans no s’ha volgut abraçar amb l’altre eriçó perquè es punxaria (ell, el que li passés a l’altre tant li fa...) però després amb el mussol... vinga a abraçar-lo (i el pobre mussol què? No te cap dret?). Entremig, l’eriçó protagonista deixar anar perles com ara: “... no podia oblidar-se d’ell mateix” (què curiós, com si en algun moment ho hagués fet...).

2 comentarios:

L'Espolsada llibres dijo...

A mi el cd de cançons m'ha agradat molt doncs :)

Queso y aceitunas dijo...

Trobo molt encertada la ressenya del llibre que ha fet la Sílvia.

Tot i que les il·lustracions no em desagraden, la història no termina de convèncer i trobo que s'hauria d'explicar una mica més la raó per la qual el Bru pot abraçar al Pot però no va poder abraçar a l'altre eriçó.

Potser aquest eriçó Bru termina tenint el seu públic, però trobo que una part dels esforços de l'edició del llibre haurien d'haver anat encaminats a construir un guió més elaborat i no pas a desenvolupar tot l'embolcall que porta el llibre (facebook, bloc, web, cd, etc...)

Jo també li hauria donat un 1 de 4!