Cousins beach: un estiu sense tu

FITXA
=====
Títol: Cousins beach: un estiu sense tu
Autor: Jenny Han
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2011
Edat: a partir de 14
Temàtica: amor, amistat, família, mort


RESSENYA
=========
Lluny del que podria semblar, aquesta no és la típica història d'amor d'estiu, tot i que la coberta i el títol així ho suggereixen. La novel•la reflexa a des dels diferents personatges la cruesa i el dol per la mort d'una de les protagonistes.

Cousins Beach és la casa d'estiu de la Susannah, el Conrad i en Jeremiah. Cada estiu passaven els mesos de vacances escolars en aquesta casa de la platja, junt amb la família de la Belly (narradora de la història i filla de la millor amiga de la Susannah). Però el darrer any les coses s'han complicat i la mort de la Susannah ha deixat a tots desconsolats i descolocats.

A través del relat de la protagonista, la Belly , podrem anar desgranant aquesta magnífica història d'amistat, d'amor, de superació, de creixement de tots els protagonistes. Els records dels anys d'infantesa passats a la casa amb en Conrad i en Jeremiah (fills de la Susannah); amb la mateixa Susannah -la mare que sempre hauria volgut per a ella; amb la seva mare i el seu germà, fan difícil la superació de la mort.

Tot canvia, però, quan el Jeremiah la truca per dir-li que en Conrad a desaparegut. Decideixen buscar-lo i el troben a Cousins Beach. Allà passaran uns dies plegats que els serviran per a trobar-se a ells mateixos i aclarir els seus sentiments.

Una novel•la que mereix ser llegida amb calma i amb un clinex a la mà, perquè de plorar te'n pots fer un fart. Us la recomano! Per cert, buscant informació de l'autora (que és bibliotecària a Nova York!) he vist que aquesta és la segona part d'un altre llibre: Un estiu diferent i que ja ha sortit en anglès la tercera part. Ara mateix corro a la llibreria a comprar-los!

1 comentario:

Marta Martí dijo...

Je he llegit la primera part i la veritat és que en aquest cas la frase "mai segones parts van ser millors" no es compleix ni de bon tros. La segona part és millor que la primera i amb diferència!.