Un malson al meu armari

FITXA
=====
Títol: Un malson al meu armari
Autor: Mercer Mayer
Il·lustrador: Mercer Mayer
Edició: Kalandraka Editora, 2011
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: pors i malsons


RESSENYA
=========
Aquest llibre és una reedició d’un dels primers àlbums de Mercer Mayer, autor Nordamericà de més de 300 títols per a infants, publicat el 1968.

El llibre tracta el tema de les pors infantils: l’infant protagonista, que explica la història en primera persona, ens narra com decideix enfrontar-se al seu malson i el què descobreix en fer-ho: que el seu malson també en té, de malsons.

El to positiu de la història fa dibuixar un somriure en el lector, i treu ferro, així, a la por de l’infant al monstre de l’armari. Una història perfecta per abans d’anar a dormir.



[Esquerra: il·lustració del llibre de Mercer Mayer - Dreta: il·lustració del llibre de Maurice Sendak.]

Aquest àlbum va ser comparat negativament pels crítics amb l’obra de Maurice Sendak Allà on viuen els monstres, tot i que la temàtica no és la mateixa (podeu llegir un article sobre la comparació entre aquests dos autors aquí).

1 comentario:

Un chat botté dijo...

M'agrada molt aquest llibre perquè sempre m'imagino que és una obra de teatre. Crec que és l'àlbum més clar per parlar del punt de vista de l'il·lustrador. És un narrador totalment omniscient, que està davant d'un únic decorat on van passant coses, però no es belluga gens.