¡Eeeeeh!

FITXA
=====
Títol: ¡Eeeeeh!
Autor: Hernán Goñi
Il·lustrador: Marcelo Pérez
Edició: Destino, 2012
Edat: de 4 a 8 anys
Temàtica:
XXXI Premi Apel•les Mestres



RESSENYA
=========
Com és possible que una cosa tan absolutament quotidiana com un petó es converteixi en extraordinària? Ni idea, però a vegades, passa! Un nen s’embarca, junt amb el seu pare, en un fantàstic viatge per recuperar el petó que li ha llançat la seva mare i que, ha sortit volant! Això els portarà a descobrir una cova plena de milions de petons perduts que tornaran a alçar el vol per trobar, finalment, als seus destinataris.

Aquest àlbum ha tingut el gran encert d’unir dues coses que acostumen a fer molt feliços als nens i nenes: els contes i els petons, i és que hi ha res millor que la tendresa del petó d’una mare? Està clar que per al protagonista d’aquesta història la resposta seria un contundent NO, ja que el fet que se li escapi el que la mare li llança quan s’acomiada d’ell a l’estació esdevé l’inici d’una cursa sense treva per tal de recuperar tan preuat tresor. El tàndem d’autors que signa aquest àlbum han vestit amb encert una entranyable història que aconsegueix seduir a grans i petits, us puc assegurar després d’haver-lo explicat en algunes sessions de l’hora del conte que aquest títol és un valor segur, no deixeu d’incloure’l a la vostra llista de preferits i sobretot us recomano que el compartiu amb els vostres fills, nebots o nets i acompanyeu la lectura amb un munt de petons juganers.

La 31a edició del Premi Apel•les Mestres ha atorgat el seu guardó a Hernán Goñi i Marcelo Pérez, tàndem que ara fa cinc anys ja va rebre el Premi Apel•les Mestres per l’àlbum Este sueño no es mío. Val la pena recordar que el Premi Apel•les Mestres, és el de més llarga tradició en el seu gènere, assolint amb aquesta, la seva 31a edició.


Hernán Goñi, autor d’aquesta història ha estat el creador de moltes campanyes publicitàries guardonades tant a nivell nacional com internacional. Per la seva banda l’il•lustrador, Marcelo Pérez amb la seva vasta experiència demostra una gran versatilitat, dibuixant de còmic, publicitat i televisió a més d’il•lustrador de llibres de text i novel•la juvenil, dels que destaquen Memòries d’Idhún i Cròniques de la torre, de Laura Gallego.

No hay comentarios: