Mishiyu

FITXA
=====
Títol: Mishiyu
Autor: Ricardo Alcántara
Il·lustrador: Paula Rebeca Luciani
Edició: Combel, 2014
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’àlbum il•lustrat que us presento és una petita joia en forma de llibre, una història d’amor entre una mare i el seu fill. Un conte sobre l’adopció.

Mishiyu és un nen orfe que viu amb por però alhora amb esperança la seva adopció. La commovedora història del nen s'entrellaça amb l'emoció continguda de la dona que decideix adoptar-lo, fins que finalment tots dos es reconeixen com a mare i fill.

La maternitat no és només una qüestió física, és un sentiment i un munt de complexes sensacions que estableixen un vincle emocional entre un infant i una dona. Per tant, el fet que aquest vincle aparegui per haver parit o per haver adoptat no els fa diferents. Qualsevol mare, ja sigui durant l’embaràs o durant els tràmits d’adopció, ha sentit els dubtes i pors que la Isabel sent just abans de conèixer el seu fill. Perquè el desig de no fallar ens col•lapsa i ens desborda martellejant-nos sobretot amb una pregunta: Ho faré bé?

«Isabel el va mirar de fit a fit. Era la primera vegada que el veia. La seva imatge de nen indefens i desvalgut li va causar un gran impacte. Només de veure’l, la inseguretat i la por que la dominaven van desaparèixer de cop i volta i van donar pas a una tendresa totalment desconeguda.»

Mitjançant un text de gran tendresa i una innegable força narrativa, Ricardo Alcántara desgrana una història que provocarà que en tancar les pàgines d’aquest àlbum una mare senti un impulsiu desig d’abraçar el seu fill o filla. Felicito a l’editorial per haver escollit l’argentina Rebeca Luciani, que amb el seu magnífic art ha creat unes il•lustracions intenses i emotives que acompanyen a la perfecció el relat construint un àlbum meravellós que des d’aquí us recomano de tot cor.

No hay comentarios: