Les noies també... poden! / Els nois també... poden!



FITXA
=====
Títol: Les noies també poden! / Els nois també poden!
Autora: Sophie Gourion
Il·lustradora: Isabelle Maroger
Edició: Astronave (Octubre 2019)
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: igualtat de gènere


RESSENYA
=========
Aquest llibre podem triar per on comencem a llegir-lo, si pel costat on apareix la nena disfressada de pirata o el nen disfressat de ballarí. Són dues històries en una que conviden a tenir una actitud tolerant envers nenes i nens.

És una bona eina per ajudar-los a prendre consciència i no tenir por a la mirada dels altres. Un bonic conte on aprenem a superar prejudicis: a les escoles, al carrer, als familiars, a la televisió. Frases com el futbol no és per noies, les nines no són per nens, els nens no ploren. Res de tot això està prohibit! Tots, nens i nenes, poden jugar al futbol, fer de pirates, d’investigadores, de policies, abraçar les nines, fer avions, construir torres. Poden ser tímids a l’escola i somiar que són científics o bombers. Poden vestir-se de color rosa, plorar, ballar. A la vida per ser feliç cal que tothom sigui lliure per ser qui vol ser.

Un conte per aprendre a decidir què volen ser. Per tractar de canviar mentalitats dels homes i les dones del futur. I un llibre d’actualitat pels temps en els quals vivim.

No hay comentarios: