Consultori LIJ


Busques un llibre de literatura infantil i juvenil sobre algun tema en concret? Vols regalar-li un llibre a la teva neboda de 15 anys però no saps quin triar? Vas veure un àlbum infantil fa un temps que et va agradar però no recordes el títol?

Aquí t'ajudarem a trobar les respostes a les teves preguntes!

Deixa'ns un comentari en aquesta entrada, o si ho prefereixes envia'ns un correu electrònic, i l'equip de les tertúlies de l'Al·lots - Petit Príncep (llibreteres, mestres, bibliotecaris/àries) intentarem resoldre les teves consultes.

[Imatge de Joana Croft]

12 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola, enceto la nova secció amb una consulta que m'han fet a la biblioteca.
em demanen: "una novetat de Mondadori que és un recull de contes, anònims i antics, sembla que infantils o juvenils, que tenen la facultat de que cada cop que els llegeixes són diferents..."
doncs és això...

Anónimo dijo...

http://www.dimensionalpublications.com/principal.html

NOIES I NOIS, CREC QUE EN AQUEST ENLLAÇ HE TROBAT EL LLIBRE FANTÀSTIC.

L'Helena de la llibreria parlava de MOntena i la meva usuària parlava de MOndadori... però això fa tota la pinta de ser el llibre que canvia.
diu que es ven a Abacus i a altres llocs pel mòdic preu de 54 euros!!!

sfer dijo...

No seré jo qui els pagui, però realment m'ha despertat molt i molt la curiositat...

Unknown dijo...

Hola, coneixeu alguna llibreria on puc trobar llibres infantils il.lustrats antics??
Moltes gracies

samuel

sfer dijo...

Samuel: jo provaria amb llibreries de vell o al Mercat de Sant Antoni, els diumenges al matí a Barcelona, si el que t'interessa és comprar-los. Si amb fer-ne una consulta en tens prou, pots adreçar-te a la Biblioteca de Catalunya o a la biblioteca pública Xavier Benguerel (totes dues a Barcelona ciutat), on disposen d'un fons històric de literatura infantil, això sí: només de consulta.

Faré arribar la teva consulta a les companyes de la tertúlia, per si a algú se li acudeix alguna altra idea.

Salutacions!

sfer dijo...

Una altra idea: http://www.iberlibro.com/docs/Browse/Infantiles-juveniles.shtml, la secció de llibres infantils i juvenils d'iberlibro, portal que aglutina un bon grup de llibreries de vell d'arreu del món.

Anónimo dijo...

Hola, una nova consulta.
una narradora de contes i bona amiga em demana un conte de Gianni Rodari que parla d'un equip de televisió que vol rodar un anunci a la plaça Sant Marco i que posen menjar de coloms fent una forma a terra perquè vinguin els coloms a menjar...
als contes per telèfon no surt... a algú li sona aquest conte i a quin recull el podria trobar?
merci

Glòria

Irisibula dijo...

Hola Glòria,
Aquest conte es titula Els misteris de Venècia i el pots trobar al Contes escrits a màquina. En català està publicat per Empúries i en castellà per Alfaguara.
El podràs trobar a qualsevol biblioteca, seguríssim!
Salutacions,
Iris :)

Núria S dijo...

Hola a tots,

M'agradaria trobar llibres, per nens fins a 6 anys, de por. Busco alguna història de terror "innocent".
El que sí he trobat són llibres amb contes educatius que expliquen com superar algunes pors infantils. Però els nens em demanen contes fantasiosos i terrorífics!

Gràcies
Núria

sfer dijo...

Difícil consulta, Núria!!
Fa poc va haver-hi "moguda" a les biblioteques perquè una mare es va queixar de què el conte "Pelos de bruja" (Menéndez-Ponte - il·lustrat per Ruano) feia massa por per nens de menys de 7 anys (on el llibre està catalogat). Potser podries provar amb aquest? Personalment també vaig trobar que "L'home del sac" (Jové - il·lustrat per Tha) feia força impressió, tot i que al final es descobreix que no hi ha cap terrorífic misteri darrera d'aquest personatge.

Avui també ha caigut a les meves mans un que es diu "Tío lobo" (Ballesteros - Il·lustrat per Roger Olmos), dels que no acaben gaire bé (el llop s'acaba menjant a la nena per mentidera), i que suposo que segons com s'expliqui pot fer força por.

Aviam si a algú altre se li acudeixen més títols!!

sfer dijo...

Núria,

L'Oriol Baró t'envia aquesta recomanació:

SIGNATURA: I*** Gra
Títol: El Gran llibre de la por: 20 + 1 relats per a tremolar;
il·lustracions de Pedro Rodríguez
Publicació: Barcelona: Parramón

No és pels més petits però té una il·lustració molt treballada, és format gran (29 cm alçada) Es pot ensenyar lles ilustracions i explicar el conte.

Un chat botté dijo...

També podria servir com a conte de por el de la màscara, de Gregoire Solotareff. Crec que l'edita Corimbo. Potser estar descatalogat però es troba de "saldo" a moltes llibreries de vell. Fins i tot té una màscara tipus batman que és una delícia.