El xaman de la tribu

FITXA
=====
Títol: El xaman de la tribu
Autor: Ricardo Alcántara
Il·lustrador: Gusti
Edició: Cromosoma, S.A. Barcelona 2007
Edat: A partir de 10 anys
Temàtica: Aventures
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
Cromosoma ens porta un altre títol del prolífic Ricardo Alcántara. Aquesta història comença amb la mort del mussol encarregat de protegir als habitants d’un petit poble de la selva dels mals esperits. És just en aquest moment quan arriben al món tres petits nadons.

És sabut entre els pobles de la selva que néixer sense protecció no és cosa bona. Això és el que pensa també el bruixot de la tribu, que nota alguna cosa fora del seu lloc però no sap ben bé quina cosa és ni la manera d’arreglar-la.

A més, tot indica que un dels tres nascuts està destinat a ser el nou xaman del poble, així que hauran de fer alguna cosa per tal de que tot encaixi abans de que cresquin els bebès. Primer de tot, demanar ajuda a la selva...

A més de que el conte és una meravella, el treball del Gusti complementa de forma excel·lent a la narració. Hi ha moltes il·lustracions, però en tot moment són benvingudes ja que no molesten pas quan llegeixes i donen una ambientació formidable al relat, alternant entre petits dibuixos que voletegen al voltant del text i il·lustracions a doble pàgina en les que la paleta cromàtica dels personatges es sembla a la del fons, cosa que reflexa perfectament la filosofia del text: formem part de la natura i l’ésser humà només és una petita part del món en el que viu, ni bo ni dolent, simplement una part més.

No hay comentarios: