Les balenes desorientades

FITXA
=====
Títol: Emi i Max: les balenes desorientades
Autor: Gemma Lienas
Il·lustrador: Javier Carbajo
Edició: La Galera, 2007
Edat: A partir de 10 anys
Temàtica: Aventures
Puntuació: 2 de 4

RESSENYA
=========
L’Emi està a punt de començar les vacances de setmana santa i no té res a fer que podrir-se de fàstic a casa. Però tot canvia quan arriba el seu amic Max. Els seus pares han hagut de marxar i després de demanar-los permís, han quedat que es quedaria a passar les vacances amb la seva amiga. Però no seran unes vacances qualsevol, ja que hauran d’acompanyar a la mare de l’Emi a fer un reportatge periodístic a Mèxic. Allà trobaran nous amics, aprendran moltes coses sobre les balenes i, fins i tot, se les hauran de tenir amb una banda de mafiosos de nivell internacional.

Aquest és el primer llibre que inicia una sèrie on es barrejaran aventures i coneixements. Al llarg de tota la història, acompanyem a l’Emi i el Max en el seu recorregut per mig món i al mateix temps descobrirem per què quan aquí és de dia a l’altre punt del planeta és de nit, com viuen les balenes, o com funcionen els camps magnètics de la terra. A més, també podrem trobar instruccions per fabricar-nos la nostra pròpia brúixola, tests per comprovar els nostres coneixements, enllaços web on aprendre més coses, i un carnet acreditatiu de que hem passat una aventura amb l’Emi i el Max.

En definitiva, un bona història on l’únic punt feble són alguns petits forats argumentals, propis d’un llibre fet per encàrrec.

No hay comentarios: