13 sobres blaus

FITXA
=====
Títol: 13 sobres blaus
Autor: Maureen Johnson
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Cruïlla 2008 (Cartes i diaris)
Edat: A partir de 13 anys
Temàtica: -
Puntuació: 2 de 4

RESSENYA
=========
La Ginny, una jove americana, reb un sobre que va deixar-li la seva tieta preferida, just abans de morir. La Ginny és una noia més aviat tímida, que sempre s’enmirallava amb aquesta tieta, el “bitxo raro” de la família: soltera, moderna, independent i que havia marxat a Europa de cop i volta. La notícia de la seva sobtada mort a causa d’una malaltia deixa a tothom molt tocat. La Ginny, però es troba que dins el gran sobre hi ha una mena de joc de pistes que la portarà a recorre tot Europa, una mica com si la seva tieta vulgués explicar-li tot allò que no li va dir en vida: per encomanar-li la seva manera de viure lliure i intensa.

Seguint les instruccions dels 13 sobres blaus, la Ginny viu mil aventures per Londres, Escòcia, París, Copenhage, Grècia… coneix gent de tota mena i ha de passar proves tan extravagants com haver de fer un donatiu econòmic a un artista de carrer, fer una ofrena en un temple, trobar un cafè que va decorar la seva tia, etc.

[ATENCIÓ... SI NO VOLS SABER EL FINAL DEL LLIBRE NO CONTINUïS LLEGINT!!!]

La lectura és amena i el llibre va passant bé, però de tots els de la col•lecció de cartes i diaris, personalment és el que menys m’ha agradat. Potser perquè hi ha un punt poc creïble i sobretot pel final, perquè la tieta acaba resultant una pintora de renom que havia amagat uns quadres als Harrods i amb la seva venda, la neboda guanya molts diners.

[Editat el 4 de juliol de 2008]

5 comentarios:

Anónimo dijo...

No està molt bé contar el final en una ressenya...!!

Anónimo dijo...

home, doncs sí, explicar el final dels llibres dóna mal rotllo...!

Anónimo dijo...

perdó, perdó,
us he dit qui era l'assassí!
no ho faré més

Queso y aceitunas dijo...

a més de pintora de renom també era una assassina????

valga'm déu!!!

Glòria, deixa de donar pistes!!!

:D

Ains, com us trobo a faltar!

Anónimo dijo...

A mi m'ha encantat aquest llibre!!!
Molt interessant!!!! Boníssim!!!