En Faiquè

FITXA
=====
Títol: En Faiquè
Auto: Ruth Vilar
Il•lustrador: Arnal Ballester
Edició: Barcelona: La Galera, 2009
Edat: Per a totes les edats
Temàtica: felicitat, matemàtiques
Premi Hospital Sant Joan de Déu 2009


RESSENYA
=========
Si us dic m'he llegit un llibre, amb dos autors, la Ruth i l'Arnal, que ens donarà més de tres moments entranyables, que l'hauràs de llegir com a mínim quatre cops, perquè amb cinc no en tindràs prou…
Què em diríeu? Que m'he begut l'enteniment? Doncs no, així és com es presenta aquest relat, que té com a protagonista en Faiquè, un carter molt simpàtic. Mitjançant una série d’enumeracions, l’autora ens descriu la jornada laboral del carter, amb humor i sense una lògica aparent. El text no s’atura a cada plana, segueix una seqüència numèrica que haurem d’anar descobrint pàgina rera pàgina.
Les il•lustracions d'Arnal Ballester, sintetitzen visualment el que diu el text amb tot tipus de personatges, símbols i referències. No us perdeu ni un detall perquè imatge i text congenien a la perfecció. Els colors vius en fons blanc donen nitidesa i vida a un relat que sens dubte no deixarà a ningú indiferent.
En Faiquè és un àlbum agosarat i diferent, com molts dels que any rere any guanyen el Premi Sant Joan de Déu, amb un final que tots desitgem.

No hay comentarios: