L'Enigma de l'Stromboli

FITXA
=====
Títol: L'Enigma de l'Stromboli
Autor: Jordi Cortès
Il·lustrador: -
Edició: Columna 2009
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
En Lui és un noi de 18 anys que viu a Barcelona amb els seus avis. Un dia rep una misteriosa carta que li canviarà la vida. Viatjarà primer a Roma i després cap a Stromboli, seguint la pista del seu pare, un home a qui creia mort des de fa anys. Allà descobreix quins varen ser els motius pels quals el seu pare va abandonar-los, a sa mare i a ell, tot just quan ell era un nadó.

La novel•la, escrita en diferents moments històrics alternats al llarg dels capítols, combina la història d’un secret guardat per una família molt peculiar de dones, amb la que poc a poc anirà teixint el protagonista, una història de descoberta, del pas de l’adolescència a la maduresa, on coneixerà l’amor de veritat de la mà de la Renata. Amb l’ajuda d’aquesta noia anirà desgranant els perquès de la fugida del seu pare, que viu obsessionat pel descobriment d’una antiga profecia.
El llibre ens captivarà per les magnífiques descripcions del paisatge mediterrari i volcànic de Stromboli, per uns personatges entranyables i misteriosos que ens sedueixien des del principi i sobretot per una trama molt ben lligada, que junt amb els salts temporals amb els que està escrita, fa que no sigui gens fàcil deslliurar-nos d’aquesta novel•la.

El llibre és un molt bon mereixedor del premi amb que ha estat guardonat, el Premi Columna Jove 2009.

No hay comentarios: