Retrum

FITXA
=====
Títol: Retrum
Autor: Francesc Miralles
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Estrella Polar, 2010
Edat: a partir de 14
Temàtica: novel·la "gòtica"


RESSENYA
=========
De Retrum em va cridar l’atenció la seva portada: negra negríssima amb un rostre de perfil en blanc i negre i el títol en rosa xiclet. Però de seguida me’n vaig adonar que no hi havia gaire més. Al meu entendre es una història rocambolesca amb un desenllaç forçat que deixa indiferent al lector.

La trama es centra en un noi anomenat Cristian, qui en un accident perd al seu germà bessó. Aquest fet el fa un ser solitari fins que coneix dues noies i un noi d’una tribu urbana anomenats gòtics. Com a tret característic un gòtic va sempre vestit de negre, amb la cara blanca, els llavis morats i sent una estranya fascinació per la mort i tot allò que l’envolta.
El Cristian se sent atret per la mort però també per l’Alèxia, una component d’aquest trio. Quan inicien una relació romàntica, cap a la meitat del llibre, aquest pren un gir i ella es assassinada. Però a partir d’aquí el noi veu a la seva estimada en diferents ocasions: ja no s’entén gaire si la morta es ella i se li apareix un fantasma, si es la seva germana bessona (ja que l’Alèxia també te una germana bessona morta) o què passa exactament.
El final del llibres és precipitat i sense gaire sentit, semblant a una novel•la de misteri de poca qualitat on a corre cuita cal descobrir l’assassí i la trama per enllestir aviat.

La novel•la te una pàgina web amb una banda sonora: la música que el Cristian escolta a la seva habitació, i diferents fotografies de cementiris d’arreu, així com la possibilitat d’establir contacte amb fans del llibre i del moviment gòtic.

No hay comentarios: