Vulèvulà

FITXA
=====
Títol: Vulèvulà
Autor: Olga Molina
Il·lustrador: Olga Molina
Edició: Thule Ediciones, 2010 (Col. Trampantojo)
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
“No hi és, al seu llit. No hi és, a la seva flor, ni a dins de les sabates. És hivern i no la puc trobar enlloc. Si pogués volar, et trobaria! Oh, però si ets a l'hort! Anem a volar plegades!”

Olga Molina ha creat un meravellós àlbum amb un text breu i senzill que funciona d’una manera molt curiosa amb les il•lustracions, també fetes per ella.

Només començar la història, el text que apareix atrapa al lector i el convida a acompanyar a la protagonista a buscar allò que ha desaparegut i a tractar d’endevinar o descobrir la seua entitat.
Al llarg de la narració no se’ns diu mai el que s’ha perdut però de segur que el xicotet lector ho aconseguisca, ja que el text va acompanyat d’unes il•lustracions prou suggeridores. Els colors del llibre i de les il•lustracions (rojos, negres i blancs, propi del que es busca), el disseny i altres observacions més ajuden al lector a esbrinar allò que busquem.

En aquest sentit, pel que fa a la part poètica i artística funcionen en un perfecte equilibri. Il•lustracions i text es recolzen l’un en l’altre. El text va donant una informació i les imatges una altra, motivant a continuar llegint, va creant una intriga en el lector de què és el que busquem i on està realment. El desenllaç és sorprenent i motiva a imaginar altres aventures.

1 comentario:

L'Espolsada llibres dijo...

Des que va arribar a la llibreria, em va robar el cor... És fantàstic!