Érase 21 veces Caperucita Roja

FITXA
=====
Títol: Érase 21 veces Caperucita Roja
Autor: vv.aa.
Il·lustrador: vv.ii.
Edició: Valencia: Media Vaca, 2006
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:

RESSENYA
=========
Un altre original llibre de l’editorial Media Vaca que neix a partir d’un taller d’il·lustració que va tenir lloc al Museu Itabashi de Tòkio l’any 2003.

Vicente Ferrer va ser el professor del taller que organitza el museu cada estiu i va proposar als alumnes de treballar a partir del conte de la caputxeta vermella.

Les condicions que ell va posar als alumnes eren que es cenyissin a les dues tintes que caracteritzen els llibres de l’editorial i que no es conformessin en una adaptació del conte, sinó que anessin molt més enllà, que presentessin propostes ben originals i atrevides.

El resultat són vint versions ben divertides, estranyes, surrealistes i curioses del conte de la caputxeta (el primer conte és el text real segons Perrault).

Alguns il·lustradors han continuat el conte; un altre ha escrit un conte que passa dins la boca del llop; un altre presenta una llengua de llop molt llarga que persegueix la caputxeta al llarg de tot el conte fins que la caputxeta en fa bistecs; un ens presenta el fantasma de la caputxeta i fins i tot una versió converteix la caputxeta en una mosca d’ulls vermells.

Un llibre divertit que com passa sovint amb Media Vaca, potser necessitarà d’un mediador per arribar als nens però que un cop el descobreixin, s’ho passaran molt bé.

(Glòria Gorchs)

No hay comentarios: