El cirerer

FITXA
=====
Títol: El cirerer (Col·lecció "El dodo bobo")
Autor: Alba García i Puig
Il·lustrador: Alba García i Puig
Edició: Barcelona: Sd Edicions, 2006
Edat: de 0 a 5 anys
Temàtica:
Puntuació: 2 de 4

RESSENYA
=========
L’avi de la Mariona aquest estiu li ha regalat un arbret: un cirerer. L’avi li explica que ha de tenir paciència i esperar fins que l’arbret creixi i doni fruits, però la Mariona aviat pensa que, si no han sortit ja els fruits, potser és que no cuida el cirerer prou bé. El sotmet, doncs a tota una sèrie de cures que veu al seu voltant: li dóna llet, com es fa amb els gats de la casa; li pentina les branques, com si fos una de les ovelles del corral; li construeix un niu, igual que fan els ocells pels seus pollets... Res no funciona.

Res, excepte esperar fins al següent estiu: quan la Mariona torna a casa dels avis, es troba que el seu cirerer ha crescut: ha estirat el tronc per poder escoltar el cant del mussol, ha enlairat les branques per poder jugar amb les papallones, i ha donat cireres perquè les marietes poguessin amagar-se millor. Així, quan la Mariona arriba pot recollir els fruits i convidar tots els seus amics a berenar. I recordar, és clar, el missatge del seu avi: per a gaudir de segons quines coses, cal tenir paciència i saber esperar.

Un missatge molt necessari en aquests temps, que embolcallat d’una història tendra i poètica, i d’unes il·lustracions on destaca el viu color vermell, conforma un àlbum recomanable.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Aquest conte m'ha encantat, trobo que tant les il·lustracions com el text estan fets d'una manera molt acurada i pensada, i alhora molt senzilla i clara per a la comprensió per part dels infants. Recomano a tothom que el llegeixi i el recomani als nens i escoles que conegui, perquè val la pena.