Ernest

FITXA
=====
Títol: Ernest
Autor: Lola Casas i Gusti
Il·lustrador: Gusti
Edició: RBA, 2007 (català i castellà)
Edat: de 0 a 5 anys
Temàtica: -
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
Lola Casas i Gusti són els autors d’un text que des de les mateixes guardes del llibre, tot sembla indicar que ens trobem davant la descripció d’un dia de cacera d’un lleó a la sabana.

Però la realitat és que la història és més propera a la nostra quotidianitat: el lleó en veritat va a caçar segons la mateixa lògica que utilitzem nosaltres quan entrem a un súpermercat. A veure què podem comprar per dinar avui? Ui, això no que ja en vam menjar ahir; Ui, estruç no que porta molta feina de preparar; Gacel·la tampoc que me la reservo per diumenge que vénen els sogres, etc.

Però això no és tot, quan el lleó ja ha decidit que avui dinarem zebra, se sent el crit de la lleona que el renya perquè no s’ha enrecordat d’anar a recollir els nens a l’escola. Després de l’esbroncada, la mare lleona és la que marxa a caçar.

El text és molt divertit i les il·lustracions aconsegueixen recrear molt bé les escenes i expressions dels animals. I això que Gusti utilitza aquesta nova tècnica mixta dels seus darrers treballs, on incorpora peces i objectes reciclats, com ara taps de llauna, cargols, filferro, etc.

Un llibre molt recomanable i ideal per explicar en una sessió en grup.

2 comentarios:

sfer dijo...

Podeu llegir una altra ressenya i una petita entrevista als autors (Gusti i Lola Casas) aquí

annasanegre dijo...

Tot i ser per a les edats que indiqueu a la fitxa. Jo l'he treballat al cicle Inicial i ofereix moltes possibilitats lligat amb el treball dels animals i, a més, als nens els encanta la història. I no cal dir que se'n pot treure també molt suc d'aquest final tan inesperat!
Salutacions!