Un gran somni

FITXA
=====
Títol: Un gran somni
Autor: Felipe Ugalde
Il•lustrador: Felipe Ugalde
Edició: Pontevedra/Barcelona: Kalandraka/Hipòtesi, 2009
Edat: de 6 a 8 anys
Temàtica:
II Premi Internacional de Compostela per a àlbums il•lustrats.


RESSENYA
=========
Trobo que aquesta segona entrega del Premi Internacional de Compostela per a àlbums il•lustrats té molt en comú amb el llibre guanyador el primer any (“Cerca” o “A prop”, de Natalia Colombo).
- Ambdós, tenen com a partida un fil prim prim prim, que es pot resumir pràcticament amb una frase (si allà era “dos animals que són veïns i no es parlen, i és una llàstima perquè podrien ser molt bons amics” aquí seria “les aspiracions de grandesa d’un petit cocodril que a base de queixalades aconsegueix el seu objectiu”.)
- Ambdós són, de bo de bo, àlbums il•lustrats. Es nota que el jurat s’ho té ben après, perquè tot i que el text per ell mateix té la seva gràcia (les paraules justes i ben trobades), no es troba complet fins que no el veiem acompanyat de la imatge que li correspon. Els autors juguen a no dir-ho tot amb paraules, i deixar que siguin les imatges les que transmeten la resta. Són llibres que veritablement necessiten de la doble lectura, la de la imatge i la del text.
Des d’aquí, la meva sincera felicitació, tant a l’autor del llibre com als organitzadors del premi. Tant de bo segueixin molts anys fidels a aquesta idea... i esperem que mai es trobin amb l’obligació de deixar el premi desert per falta de propostes interessants!

No hay comentarios: