Cornèlius i el rebost d'impossibles

FITXA
=====
Títol: Cornèlius i el rebost d'impossibles
Autor: Carles Sala i Vila
Il·lustrador:
Edició: Barcelona: La Galera, 2010
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:
Premi Folch i Torres


RESSENYA
=========
A la petita ciutat de Tort arriba Cornelius i el seu jove ajudant per a obrir una botiga ben especial i màgica. Cornelius té la solució a totes les nostres mancances de caràcter: ens pot oferir valor o paciènica a canvi de res, o gairebé res, només una bufada... Però els problemes comencen amb la desconfiança de la gent.

A nivell de plantejament tota l’estona em recordava al Llibre negre dels secrets de F.E. Higgins (Cruïlla, 2007): un home gran i un jove, un secret, una botiga estranya... però tot el què tenia de bèstia i macabre aquesta història, en el llibre de Sala i Vila és dolçor i bon rotllo.

Ens trobem amb un argument ben lligat, amb un toc de fantasia, d’amistat i cert misteri. Per entendre’ns, la prosa d’aquest autor em recorda als llibres de l’Eulàlia Canal, com ara l’Arbre de les històries (Animallibres, 2010). Són dos autors que han omplert un forat a les nostres prestatgeries, ideals per ser recomanats a nanos del gomet verd (uns deu anys), amb històries d’una estructura clara però que enganxen i amb arguments i personatges atractius i ben definits.

No hay comentarios: