Marejalwar: la ciudad de las caravanas

FITXA
=====
Títol: Marejalwar: la ciudad de las caravanas
Autor: Íngrid de Armas
Edició: Madrid: Anaya, 2010
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: fer-se gran, relació pares i fills


RESSENYA
=========
L'Omar és un noi de catorze anys, fill de pare musulmà i mare budista, que està vivint el primer viatge en una caravana que fa la ruta de la seda. El seu pare, l'Alí, fa molts anys que fa aquesta ruta, és un dels mercaders més estimats i reconeguts de la zona i vol iniciar el seu fill en l'ofici.
La història és un viatge iniciàtic cap a l'edat adulta, un viatge pel desert de Taklamakán - a l'oest de la Xina- en el que l'Omar anirà coneixent la vida, la manera de fer de les persones, les dificultats que es trobarà en un futur, la duresa del desert...
L'autora li vol donar a la novel·la un aire introspectiu, pretén ser una d'aquelles novel·les que ens toquen i mouen els sentiments, però en canvi no ho aconsegueix. Tot i treballar molt els sentits (aromes, sons, vistes) no ens arriba a frapar, a tocar la fibra i si en canvi aconsegueix a aborrir una mica. La manca d'acció sumada a aquesta poca sutilesa per a arribar al nostre interior i al dels personatges, fa que perdis les ganes de seguir llegint.

No hay comentarios: