Taoshira

FITXA
=====
Títol: Taoshira
Autor: Julia Golding
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2010
Edat: a partir de 12
Temàtica:


RESSENYA
=========
Taoshira es una de les quatre princeses de les illes de la Mitja Lluna Blava. Prové d’una cultura matriarcal, que es caracteritza per ser educada, silenciosa, podríem dir quasi asèptica. Dins la seva societat, demostrar els sentiments en públic denota feblesa i manca d’educació. Sempre porta el cap cobert, vesteix amb roba clara y porta la cara pintada de blanc, com si aquesta estètica ajudés a fer-la invisible.

El príncep Ramil es un jove actiu, amb un fort caràcter, impetuós, sorollós i rialler. De cabells negres i la pell fosca, representa la antítesis de Taoshira.
Els dos joves no tenen res en comú... excepte que cap d’ells vol a l’altre en matrimoni, però tots dos hi estan obligats.

Quan es troben, de manera inesperada, són raptats i fets presoners per tal d’evitar l’aliança política que desbarataria els plans del poderós i malvat Fergox.

A partir d’aquí els joves comencen un viatge ple d’aventures, on coneixen diferents cultures i diferents persones que els ajuden a trencar prejudicis i a començar a mirar-se l’un a l’altre com el que son: un noi i una noia joves que tenen, també, moltes coses en comú.

Taoshira és una novel•la èpica, on es tracta la política, la religió, la guerra i l’amor en una societat imaginària. Tot i que de seguida el lector fa un paral•lelisme entre aquesta societat i la nostra; on es fàcil veure també diferències racials, culturals o religioses.

Julia Golding, ens crida a trencar prejudicis, a deixar de tenir por i rebuig envers el diferent, per donar una oportunitat a conèixer a l’individu i valorar-lo com a persona.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

aquest llibre es molt interessant, l autora a tingut molta imaginacio per escriurel!!
Us el recomano.

Anónimo dijo...

si, es molt interessant!