Taibhse (Aparició)

FITXA
=====
Títol: Taibhse (Aparició)
Autor: Carolina Lozano
Il·lustrador: -
Edició: Edebé, 2010
Edat: a partir de 13 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
De l’allau de publicacions d’estil gòtic que ens desborda, conseqüència directe de la famosa saga Crepuscle, ens arriba Taibshe. Una servidora, ha de reconèixer que no és especialment amant de les històries de fantasmes, ja que em considero bastant escèptica amb el que no puc entendre mitjançant un raonament “lògic”, ara bé, he de reconèixer que amb les últimes pàgines escrites per Carolina Lozano, vaig acabar mirant al meu voltant amb certa inquietud. La narració en primera persona per diversos personatges regala una lectura molt amena al lector.

Taibshe ens narra una història d’amor entre la Liadan, una noia solitària de Barcelona que ha perdut als seus pares i es trasllada a Edimburg, on té una part de la família materna, per seguir allà els seus estudis. Amant dels llibres, se li ofereix la possibilitat de passar moltes hores a la biblioteca de l’instintut on estudia. És aquí on coneix l’Alar, un noi posseïdor d’una estranya combinació de gran bellesa i una passió per els llibres similar a la de la Liadan. Els fets que es desencadenen, trenquen totes les lleis de la física.

Amb aquesta obra ens endinsem a la ciutat d’Edimburg en un món ple de personatges, vius i morts, on la mateixa ciutat esdevé un personatge més. A base de llegendes urbanes i els recorreguts establerts a les guies de viatge per als turistes, descobrirem que hi ha vius amb molt poca flama que conviuen amb fantasmes absolutament incendiaris en aquest indret tan especial. Una història ben narrada, amb un treball de documentació acurat al seu darrera que esdevé una excel•lent novel•la, classificada com a juvenil però molt recomanable per a qualsevol adult. Una història plena d’amistat, amor i intriga capaç de glaçar la sang alhora que desfà els cors més freds.

No hay comentarios: