El pont de la llum

FITXA
=====
Títol: El pont de la llum
Autor: Toni Cotet
Il·lustrador:
Edició: Baula, 2010
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L'Arnau està disposat a fer el que calgui per recuperar l'amor de la Sara, que se n'ha anat a viure a una casa d'okupes. Per això decideix d'anar al casalot okupat i integrar-s'hi plenament. Coneixerà en Mark, un jove anti sistema que és l'autèntic amo i senyor de la casa i que amaga més d'un secret. Enmig de tot, el pont del Petroli, un lloc emblemàtic on van ocórrer i encara passen molts fets cabdals per als personatges.

Amb aquesta història Toni Cotet fa tota una declaració, el seu amor per l’ensenyament mitjançant diversos personatges d’aquest llibre, ja sigui des de la perspectiva de la Sara i l’Arnau, tot obrint les portes del català a nens i nenes immigrants, o bé a través de l’entusiasme de la Laia, la jove professora que transmet una passió encomanadissa per la literatura catalana medieval. Amb aquesta història s’aprecia la gran estima que sent aquest badaloní per l’ensenyament, sens dubte els seus alumnes poden considerar-se privilegiats per tenir-lo.

Les temàtiques socials són una trama recorrent en la producció literària de Cotet, en el cas d’”El Pont de la Llum” ens apareix en la forma del moviment okupa, on es submergeixen sense pretendre-ho els dos protagonistes, i les diferents vessants que pot prendre, una de caire més social, l’altra basada en el radicalisme més extrem.

El fet d’aconseguir dibuixar unes històries amb intriga i emoció, emprant un vocabulari actual i mimetitzat amb els joves que s’hi senten immediatament identificats, fa que aquesta sigui una novel•la absolutament recomanable per a ells, un recurs excel•lent per convertir la “obligació” d’una lectura escolar en quelcom interessant i un títol a tenir molt en compte en clubs de lectura juvenils.

No hay comentarios: