La gran fàbrica de les paraules

FITXA
=====
Títol: La gran fàbrica de les paraules
Autor: Agnès de Lestrade
Il·lustrador: Valeria Docampo
Edició: Sleepyslaps, 2010
Edat: Totes les edats
Temàtica:


RESSENYA
=========
"Existeix un país on la gent gairebé no parla, és el país de la Gran Fàbrica de les Paraules”, així comença aquest àlbum que compta amb un tàndem de luxe Valeria Docampo amb les seves meravelloses il•lustracions i Agnès de Lestrade amb un text que ens transporta amb la màgia de la seva prosa poètica a un país on la gent ha de comprar, a preus prohibitius, mastegar i empassar-se cadascuna de les paraules que vol pronunciar.

En aquest país viu en Dídac, un nen romàntic i somiador que no disposa de recursos materials, cosa que fa que no pugui expressar en veu alta els sentiments que sent per l’Aura, una nena d’aspecte dolç gràcies a l’art de Docampo, que s’emocionarà escoltant el que a primera vista jutjaríem com a tres paraules insignificants: Cirera, Pols i Cadira, per ella aquests tres mots significaran molt més ja que l’amor amb què en Dídac les hi regala les fa immenses.

Un llibre imprescindible a qualsevol biblioteca infantil, unes pàgines plenes de sensacions i emocions, amb un text tan breu com colpidor, que permet transmetre als infants que les coses materials no són necessàriament les millors.

Docampo treballa amb tons grisos i marrons per mostrar la fredor i l’arrogància, mentre que contraposa els vermells per als dos protagonistes que aporten la llum i l’escalfor dels sentiments. Les il•lustracions exquisides se succeeixen pàgina a pàgina, submergint-nos en aquest estrany país ple de detalls, val la pena aturar-se a observar cadascuna de les imatges, tot té un sentit, la roba de la gent sense recursos recorda les pàgines d’aquelles antigues llibretes amb pauta impresa, amb gargots amb traç d’infant com a decoració, mentre que els poderosos mostren una opulència desmesurada malbaratant lletres en les seves robes, bosses, abrics, etc.

Una idea enginyosa treballada amb imaginació i bon gust per Agnès de Lestrade i Valeria Docampo, una proposta ideal per regalar als més petits de casa que permetrà convertir una estona qualsevol en un moment màgic. Amb una presentació cuidada fins al mínim detall, la jove editorial Sleepyslaps promet oferir títols a tenir en compte.

No hay comentarios: