La nena dels pardals

FITXA
=====
Títol: La nena dels pardals
Autor: Sara Pennypacker
Il·lustrador: Yoko Tanaka
Edició: Editorial Joventut, 2010
Edat: de 6 a 8
Temàtica: Importància de cada espècie en el cicle de la vida


RESSENYA
=========
Els camperols de la Xina creuen, que els pardals són el motiu de la manca de collita als camps, i el seu Dirigent decideix eliminar-los, amb soroll i fent explotar petards.
Una nena petita, la qual el seu pare opina que és massa petita per ser camperola, vol ajudar als pardals, però ni tan sols el seu germà vol fer-li cas perquè per sobre de tot hi ha el Dirigent, una autoritat a la qual no es pot desobeir.

Quan els pardals van caient tots morts, inclòs un colom que els nens tenien en una gàbia, el germà de la nena decideix ajudar-la d’amagat i aconsegueixen salvar set pardals.

A la temporada següent els camperols veuen que ha estat un error matar els ocells, perquè ara existeix una plaga d’insectes i cucs degut a la manca d’ocells.

Quan pensen que no hi ha remei, la nena els ensenya els pardals que va salvar. La nena es considerada una sàbia per tot el poble i a més a més una camperola.

Aquesta història està basada en fets reals de la Xina a l'any 1958, i és molt bonica per explicar als infants la necessitat de totes les espècies al món.

No hay comentarios: