Si et quedes amb mi

FITXA
=====
Títol: Si et quedes amb mi
Autor: Gayle Forman
Il·lustrador:
Edició: Estrella Polar – Col•lecció Vostok, 2010
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Gayle Forman és escriptora i periodista, els seus articles han estat publicats a Seventeen, Cosmopolitan, The Nation i Elle. La seva novel•la “Si et quedes amb mi” s’ha convertit en un fenomen internacional, traduït arreu del món i situant-se a la llista dels llibres més venuts del New York Times.

La Mia de disset anys, el seu germà de 8 i els seus pares agafen el cotxe per anar a veure a uns amics. Pateixen un brutal accident que acabarà amb la vida dels seus pares i finalment del seu germà; ella des de la semi consciència recordarà els moments més importants de la seva vida. El seu estat és greu. Els metges asseguren que no poden fer més, ara tot depèn d'ella. Quin sentit té viure després de tot plegat? La visita dels seus avis, amics i de l'Adam la faran canviar d'opinió. La Mia haurà de triar viure o morir.

I què difícil ha de ser una decisió així, possiblement per això el destí li ofereix un temps de reflexió en un estat de consciència sense sensacions, on pot veure el dolor sense sentir-lo, on entén que ha perdut la seva família de forma violenta sense haver tingut ni tan sols l'oportunitat d’acomiadar-se’n. Però no haurien de ser amb ella, convertits en alguna mena d’àngels segons explicava l’àvia? En aquest impàs de temps reflexiona sobre els moments més dolços i entranyables de la seva vida, dies que aparentment havien de ser normals i corrents, però que van quedar tatuats a foc en la seva memòria.

La música: punk o clàssica?, és només un dels constants jocs d’oposats amb els que l’autora juga, ens arrossega a un espiral de sentiments i emocions a través de la jova Mia, que es troba en una mena de llimbs des d’on observa la seva família i amics, mentre decideix si es queda acceptant tot el dolor que suposa viure amb la pèrdua dels seus pares i el petit Teddy, o deixar-se endur per la sensació de calma i asèpsia en la que es troba navegant. Viurem en primera persona les reaccions dels seus avis, la seva millor amiga i el seu xicot, que serà capaç d’organitzar un escamot de punks a l’unitat de vigilància intensiva de l’hospital per tal d’aconseguir veure la seva estimada Mia.

"Si et quedes amb mi", és un llibre que s’escolta, i és que les referències musicals d’estils radicalment contraris se succeeixen pàgina a pàgina, constituint una autèntica banda sonora, la música és l’ànima d’aquesta història i és també el detonant que desencadena el final de la història, ara bé, serà aquest realment un final tancat, o l’autora ens prepara una continuació per a la Mia, l’Adam, la Kim i la resta de personatges ? Caldrà esperar per saber-ho; personalment, espero que sí.

No hay comentarios: