El otro lado

FITXA
=====
Títol: El otro lado
Autor: Banyai, Istvan
Il·lustrador: -
Edició: Fondo de Cultura Económica, 2005
Edat: de 8 a 10 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
El primer que ens ve al cap quan llegim el nom d’aquest autor és el seu llibre Zoom, una meravella que ha quedat com a referent de llibre mut que aconsegueix una seqüenciació visual perfecta.

Aquesta vegada la proposta torna a ser agosarada i original. Què hi ha a l’altre costat? A l’altra costat de què? Doncs d’una entrada de metro, o de la platea del teatre, o de de la finestra d’un avió... Cada pàgina planteja aquest joc, és a dir, una mateixa escena vista des del cantó contrari: en els exemples anteriors miraríem ara el revers de la situació: des de la sortida del metro, des de l’escenari mirant a platea o des d’una platja veient com passa un avió.

En una primera lectura la veritat és que et perds. En una segona agafes la idea i comences a lligar caps. En una tercera veus que fins i tot algunes de les escenes tenen certa relació o que fins i tot alguns dels personatges es repeteixen. En una cinquena lectura penses que se t’escapen coses perquè no tot acaba d’encaixar i … jo m’he quedat en aquest punt. No acabo de trobar al llibre la perfecció de Zoom, però penso que potser si algú en fa set, vuit o nou lectures acabarà per trobar la peça que a mi em balla.

(Glòria Gorchs)

No hay comentarios: