Una canción de Cabo Verde

FITXA
=====
Títol: Una canción de Cabo Verde (sèrie: Las aventuras de Rita)
Autor: Raimon Portell
Il·lustrador: -
Edició: La Galera
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
Treballant en la verema en França la Rita, una noia del Maresme coneix la Tomé, una noia de Cabo Verde. Es fan amigues i la Tomé l’invita a passar les vacances de l’estiu al seu país. La Rita accepta amb entusiasme l’invitació, té moltes ganes de tornar a veure la seva amiga i a més a més vol resoldre l’enigma del germà del seu besavi, el tiet Ton que cap a 1850 va fer-se mariner, va viatjar a Cabo Verde, escala per fer provisions en el llarg viatge a Amèrica. Va sobreviure un atac per un vaixell anglès ,- l’embarcació espanyola portava esclaus- cosa ja prohibida en aquella època.
Després d’haver tornat a casa l’oncle marxa una segona vegada i ja no torna mai més.
Amb el quadern de l’oncle a la motxilla la Rita arriba a Sal, una de les illes de Cabo Verde.
Impressionada per el paisatge i la simpatia de la gent la Rita comença la seva recerca. Coneix alguns descendents dels esclaus que van viatjar amb el tiet, Tomé n’és una.
Sembla que hi ha un tresor a descobrir, i per tant també hi ha alguns lladres que se’n volen aprofitar. Sort del cosí de la Tomé i de l’intuïció de l’àvia!
El llibre està escrit en forma d’ un diari de viatge on la protagonista anota totes les seves impressions. Viatgem amb ella, ens meravellem i ens estranyem davant una cultura tan diferent que la nostra.
Es un relat emocionant, interessant i a més a més s’aprèn un munt de coses sobre la història i la geografia, la societat i la cultura popular de Cabo Verde
Trobo molt aconseguit el fet que el motiu del viatge no és tan sol un interès turístic sinó que la protagonista té un lligam amb el destí del seu viatge.
L’edició és molt bé feta, hi trobem unes fotos meravellosos de l’illa i la seva gent.
que donen ganes d’anar-hi.

(Monika Klose)

No hay comentarios: