Yo, el lobo y las galletas (de chocolate)

FITXA
=====
Títol: Yo, el lobo y las galletas (de chocolate)
Autor: Perret, Delphine
Il·lustrador: -
Edició: Kókinos, 2006
Edat: de 6 a 8 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
Què pots fer si ets un llop amb problemes d’autoestima i penses que ja no fas por a ningú? Per sort, el gran llop Bernardo ha anat a parar a casa d’un nen que l’ajudarà a tornar a ser el que era abans.

Es tracta d’un llibre ben editat, en format apaisat, que tot i tenir un argument general, avança per mitjà de gags que ocupen una o dues planes. Podem parlar d’una història gràfica, gairebé en vinyetes, on el text és mínim i la força del llibre recau en el poder de les imatges. La il·lustració és a llapis i es centra en les dues figures protagonistes: el nen i el llop. No busca crear ambients, al contrari, l’autor pretén transmetre tot el què senten els personatges a partir de la mínima expressió, amb tant sols unes línies i unes taques. I ho aconsegueix de sobres.

Es tracta d’una petita obra d’art que m’ha fet pensar, pel què fa a tècnica, amb les il·lustracions de Gabrielle Vincent a Un dia, un gos, encara que ella seguia una via més documental i en aquest cas, Perret, té una clara intenció còmica.

(Glòria Gorchs)

Més informació sobre aquest llibre aquí.

1 comentario:

sfer dijo...

L'Esther Granados m'ha fet arribar una altra ressenya sobre aquest llibre, que us deixo en aquest comentari:

Títol: Yo, el lobo y las galletas (de chocolate)
Autor: Delphine Perret
Il·lustrador: Delphine Perret
Edició: Kókinos 2006
Edat: de 6 a 8 anys
Temàtica: la por al llop, que no n’hi ha per tant, amistat, autoestima
Puntuació: 4 de 4

Què passa quan un dia tornes de l’escola i et trobes un llop esquifit, trist i que ja no espanta ningú? Doncs segurament te l’enduràs a casa secretament i l’ajudaràs, l’animaràs i li faràs costat per tal que torni a ser un llop terrible. I les galetes seran un bon recurs per aconseguir-ho. Tan senzill com això és el que trobareu en aquesta obra de Delphine Perret.

Un conte pràcticament il·lustrat en la seva totalitat, en forma de vinyetes, com un petit còmic. Un traç molt dinàmic i senzill que captiva des del primer moment. Onze capítols que un infant pot devorar sense donar-se compte, perquè els diàlegs hi són presents i fan que la lectura sigui del tot lleugera. El que predomina és la imatge i el significat d’aquesta, molt subtil i encertat. En aquesta història val la dita “sobren les paraules”. I de ben segur que quedaran les ganes d’obtenir una continuïtat, perquè aquest dos personatges s’ho valen.

És el primer àlbum editat al nostre país d’aquesta jove il·lustradora francesa. Kókinos ha apostat per ella i nosaltres també. Esperem veure més obres de Delphine Perret ben aviat.

Si voleu conèixer el seu treball a França, aquí teniu un enllaç:

http://www.ricochet-jeunes.org/biblioauteur.asp?id=15502