Mares a l'engròs

FITXA
=====
Títol: Mares a l'engrós
Autor: Teresa Durán
Il·lustrador: Quelot
Edició: La Galera (Barcelona, 2006) – http://www.editorial-lagalera.com/
Edat: de 0 a 5 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
La Galera recupera aquest any 2006 el text que Teresa Duran va publicar ara fa sis anys en la seva col·lecció “Peripècies” amb les il·lustracions de Pep Brocal, en una edició més cuidada i atractiva: format d’àlbum amb tapa dura, ús de diferents tipografies, una distribució més innovadora del text i la imatge, etc. També són noves les il·lustracions, que destaquen pels seus colors vius i brillants i les formes simples, gairebé geomètriques, dels personatges i els escenaris.

El que sí es manté intacte és el text de l’autora. El pare d’en Joan se’l troba un dia plorant en un racó perquè la seva mare li ha renyat. El pare li ofereix una sèrie de mares alternatives que no només no el renyaran, sinó que deixaran que en Joan faci tot allò que ell vulgui: són tres animals del camp, una gallina, una vaca i una guineu. Així, aconsegueix que en Joan, espantat per la idea de tenir com a mare algun d’aquests animals, decideixi quedar-se amb la seva mare de debò.

Un conte tendre i senzill, però que pel seu rerafons quotidià (la mare que ha de renyar el nen per una malifeta i l’enuig del nen), acompanyat de les il·lustracions de Quelot, és ideal pels més petits.

(Sfer)

No hay comentarios: