L'oncle Bin Floren

FITXA
=====
Títol: L’oncle Bin Floren
Autor: Olaizola, J. M.
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: La Galera, 2006
Edat: de 8 a 10 anys
Temàtica: -

RESSENYA
=========
En veritat l’oncle Bin Floren és l’oncle Florentí, un oncle dels més normals… com a mínim ho era abans de caure per les escales i patir una estranya transformació. Quan es va veure amb el cap embenat, es va imaginar que allò era un turbant i va començar a explicar històries inventades als seus nebots.

Aquest és el plantejament inicial i el fil argumental d’aquest llibre, encara que el cos principal de l’obra és en veritat la història que explica l’oncle: la història d’un califa que passejant d’incògnit descobreix que el seu poble no l’aprecia gaire. El relat es va complicant i com en les històries de les mil i una nits, un fet porta a un altre i una història n’amaga una altra. A poc a poc es va descabdellant la intriga que envolta al califa i entremig, els nebots de l’oncle Bin Floren procuren que no es desfaci el turbant perquè saben prou bé que sense ell, les històries s’acabaran.

El cert és que el plantejament estructural és molt còmic, molt més que no pas el cos central del llibre i això potser decepcionarà a algun lector que tingui ganes de riure amb l’oncle o que s’hagi pensat que tota la història té el to humorístic del principi. Però el fet no és greu perquè la història del califa, tot i que d’un altre to, és molt bona, ben escrita i amb prou intriga com per fer-te avançar fins al final.

(Glòria Gorchs)

No hay comentarios: