El libro peligroso para los chicos

FITXA
=====
Títol: El libro peligroso para los chicos
Text: Conn Iggulden i Hal Iggulden
Il·lustracions: varis autors.
Edició: Ediciones Paidós Ibérica, 2007.
Edat: Mig llibre a partir de 10 anys. L’altre mig a partir de 60 anys.
Temàtica: Coneixements variats.
Puntuació: 2/4

RESSENYA
=========
A la contraportada d’aquest llibre es diu: “El llibre ideal per a qualsevol noi de 8 a 88 anys”. Aquesta afirmació es podria matisar, ja que pot provocar malinterpretacions: hi ha una part d’aquest llibre que és molt interessant per a nois a partir de 10 anys. I a més, segurament pensant en els avis d’aquests nois, s’ha inclòs una part destinada a lectors que tinguin més de 60 anys.

D’aquesta manera, els avis podran explicar als seus nets com s’ho passaven de bé fa cinquanta anys, construint cases a sobre dels arbres, llimant estilogràfiques, aprenent-se el llistat dels reis "godos" o fabricant-se roba ignífuga.

Escrit en forma d’enciclopèdia, “El libro peligroso para los chicos” ens va explicant, pas a pas, tot el que és necessari que un noi sàpiga. Des de la manera de tractar amb respecte a les noies fins a la forma de fer un bon nus, passant per les fases lunars o com es juga al poker. L’edició de Paidós és molt acurada, amb un treball força important pel mig, ja que ha hagut d’adaptar al mercat espanyol aquest llibre ple de referències a la història i als usos britànics.

La valoració de si els continguts del llibre són encertats o no és més personal, ja que segurament tothom trobarà parts del llibre que els agradin i parts que trobin prescindibles. Tant de bo l’haguessin publicat en un bloc d’anelles, de manera que poguéssim desfer-nos de les parts poc encertades i afegir-ne altres que es troben a faltar.

No hay comentarios: