Helpers

FITXA
=====
Títol: Helpers
Autor: Miquel Ribas Figueras
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Bambú, 2007 (Casals)
Edat: A partir de 12
Temàtica:
Puntuació: 2 de 4

RESSENYA
=========
En Marc Solà (tot i que durant mig llibre li diuen Soler) és un flamant llicenciat en biologia de vint-i-pocs anys que no sap ben bé que fer amb la seva vida. Té una xicota que li demana que es comprometi, que es presenti a les oposicions per a professors de secundària, potser que es compri un pis amb ella... però en Marc no és capaç de prendre aquesta decisió, no té l’empenta necessària. Potser per això quan troba una via per escapar d’aquest compromís pel qual encara no està preparat, no s’ho pensa gaire. I aquesta via consisteix en marxar a l’Índia a treballar per una fundació que investiga quelcom relacionat amb la biotecnologia (i diem quelcom perquè ni tan sols en Marc, quan marxa, té gaire clar què és el que fan allà). La il·lusió de la nova feina s’anirà enfosquint a mesura que descobreix i es veu implicat en una trama on es barreja la ciència amb la ciència ficció. En Marc, l’indecís del Marc, haurà de prendre decisions si vol sortir ben parat de la trampa on ha caigut de cap.

Helpers barreja, en la justa mesura, dosis d’intriga, ciència ficció (amb uns tocs de reflexió filosòfica pel que fa als avenços tecnològics) i novel·la realista en una història on ens anem adonant que el més important no és tant el que està passant al voltant del Marc sinó com el personatge reacciona i evoluciona degut a aquests fets. Així, aquells que busquin grans girs i sorpreses en el guió, o que vulguin aprofundir en els temes científics, potser se sentiran una mica decebuts. Però aquells que busquin identificar-se amb un jove que no sap ben bé què vol, trobaran en el Marc un bon aliat.

PS: Si no voleu que us aixafin el secret de la novel·la (quina classe d’experiments es fan als laboratoris on en Marc va a parar?), us recomano que no obriu el llibre per l’última pàgina. Hi ha una frase subratllada que és un spoiler AIXÍ DE GROS! Algun dia d’aquests aprendré a no fer-ho jo mateixa...

No hay comentarios: