La invención de Hugo Cabret

FITXA
=====
Títol: La invención de Hugo Cabret
Autor: Brian Selznick
Il·lustrador: -
Edició: Madrid: SM, 2007 (en català, edició de Cruïlla)
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
Sens dubte aquest és un dels llibres més originals que he vist darrerament. I fins i tot podria ser més agosarada i dir que és un llibre que ha obert una via que barreja novel·la juvenil, còmic o novel·la gràfica, cinema i àlbum il·lustrat. La sensació és que tot està inventat i que és difícil innovar i menys en un llibre que d’entrada, a la llibreria, relaciones amb una novel·la fantàstica juvenil i que potser et quedes amb la coberta però no l’obres.

Però obriu-lo, de veres, i us quedareu enganxats.

Hugo Cabret és un jove de 12 anys que viu amagat en una estació de trens i s’encarrega, des que va morir el seu oncle, de tenir els rellotges de l’estació en funcionament.
Sense saber per quina raó, el lector veu com Hugo roba joguines d’una botiga. A poc a poc, entre text i imatges anirem sabent per què necessita aquestes petites andròmines mecàniques que roba.

I sobretot sabrem qui és el misteriós botiguer de joguines que justament es diu Georges Mélies… us sona el nom?

No val la pena parlar-ne més, perquè part de la gràcia és anar descobrint tota aquesta trama que relaciona fets reals de la història del cinema amb la ficció, amb l’aventura del jove Cabret i Isabelle, la filla adoptiva del botiguer de joguines…

Feu-vos un bon regal de reis.

A la xarxa trobareu moltes ressenyes, que les teniu a aquí localitzades:
http://librosfera.blogspot.com/2007/12/hugo.html

No hay comentarios: