El oso y el cuervo

FITXA
=====
Títol: El oso y el cuervo
Autor: Monika Klose
Il·lustrador: André da Loba
Edició: Pontevedra: OQO, 2007
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: 3 de 4

RESSENYA
=========
Aquesta podríem dir que és una faula moderna que explica com un ós i un corb intercanvien els braços i les ales per poder tenir l’habilitat que tant admiren de l’altre animal: l’ós sempre ha volgut volar lleuger i el corb sempre ha volgut tenir els braços forts de l’ós.

El text va presentant diàlegs entre aquests dos personatges i sobretot la dona del corb (no sé si es diu corba), que és la qui finalment soluciona tot el confliecte.

Com a totes les faules, darrera de l’anècdota o petita història, hi ha una lliçó que els personatges aprenen, i de retruc, el lector. I ja sabeu, cadascú té els braços que té i no si val a desitjar allò que tenen els altres, sobretot perquè ningú ens assegura que allò sigui ni millor ni pitjor, senzillament diferent.

La història té molts elements de conte popular i això la fa molt interessant per ser explicada, potser fins i tot, més que no pas per ser llegida.

Les il·lustracions mereixen un capítol a part, perquè la proposta és molt original i atractiva. Tant els personatges com els decorats no són dibuixos de dues dimensions sinó que es tracta de figures fetes amb cartró pintat, que floten per sobre l’espai blanquinós del full. Colors amb molts contrastos, formes un pèl surrealistes, material de rebuig… tot al servei d’uns personatges que encaixen a la perfecció amb el to que els hi dóna l’autora.

No hay comentarios: