La nit de Q

FITXA
=====
Títol: La nit de Q
Autor: Michael Reynolds
Il·lustrador: Brad Holland
Edició: Barcelona: Claret, 2007
Edat: de 8 a 10 anys
Temàtica:
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
Als habitants de la ciutat de Q no els deixen sortir de casa seva. Després de molts dies en la mateixa situació, han inventat el nom de “toc de queda” per referir-se a aquest fet. Els soldats passegen pels carrers, de nit se senten trets, i les persones han de romandre tancades, segons les autoritats per la seva seguretat, sense rebre més explicacions.

Però una nit, en Sami sent la necessitat de sortir. “Perquè tenia uns deures a fer, una missió que complir. Perquè res de tot allò no era just. I perquè hi havia algú que patia com jo i m’estava esperant”, diu en Sami. El seu fill, en Ragheb, es despertarà just abans que en Sami marxi, però no li dirà què és el que ha de fer, on va. Això no ho sabrem fins al final de la història, on els nostres pitjors temors es veuran disipats.

No desvetllarem aquí el final d’aquesta història, que ens manté amb els sentits alerta durant tota la narració, intrigats per saber què és allò que ha de fer amb tanta urgència en Sami. Una veu poètica i unes imatges fosques i inquietants que narren una història inspirada en fets succeïts a la franja de Gaza, com se’ns explica al final del llibre.

No hay comentarios: